تفاوت وب سایت داینامیک و وبسایت استاتیک

وقتی صحبت از طراحی وب سایت داینامیک و استاتیک و مقایسه آنها برای ساخت یک وبسایت داینامیک بیزینس، وب سایت داینامیک حرفه ای یا سایت استاتیک برای ساخت رزومه و یا اطلاع رسانی می‌شود، بسیار مهم است که از قبل در مورد ویژگی‌ها و مزایای هر دوی آنها تحقیق کرده باشید. در این مطلب تلاش ما بر این است که تصمیم گیری را برای شما آسان‌تر کنیم.

طراحی سایت

وب سایت داینامیک چیست

وبسایت داینامیک چیست؟

وب سایت داینامیک یا وب سایت پویا، وابسته به عملکرد کاربر است. در وب سایت های پویا، محتوا طبق علایق و رفتار کاربر به او نمایش داده می‌شود. پس اگر دو کاربر از یک وب سایت پویا استفاده کنند، محتوای یکسان و مشابهی را در پنل کاربری خود دریافت نخواهند کرد.

وب سایت های پویا را می‌توان از صفر کدنویسی کرده یا به واسطه‌ی یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) تنها با چند کلیک، ساخت. شما می‌توانید با داشتن ِیک وب سایت پویا داده‌ها را در یک پایگاه داده (database) یا یک سیستم مدیریت محتوا به صورت یکجا سازماندهی کنید. این سیستم‌ها به وب سایت شما متصل می‌شوند. سپس نحوه‌ی نمایش اطلاعات طبق چیدمان و ساختار تعیین شده در آنها ارائه داده می‌شود. مزیت داشتن وب سایت پویا علاوه بر شخصی سازی و ایجاد تجربه کاربری بهتر برای کاربران این است که انجام یک تغییر، روی کلیه‌ی صفحات وب سایت تان به طور همزمان اعمال می‌شود. در نتیجه نیازی نیست تا به صورت دستی تک تک تغییرات را روی صفحات سایت اعمال کنید و در وقت و هزینه هایتان صرفه جویی خواهد شد.

به عنوان مثال می‌توانید اطلاعات را برای کاربر طبق موقعیت جغرافیایی او نمایش دهید. همچنین می‌توانید به لطف کوکی‌ها، این اطلاعات را طبق علایق یا رفتار کاربر به وی نشان دهید. پس وبسایت پویا چیست؟ وب سایتی است که برای هر کاربر، طبق معیار هایی مانند علایق و تجربه‌ی جستجو محتوای منحصر به فردی را ارائه می‌کند. در ادامه چند وب سایت داینامیک رایج به شما معرفی می‌کنیم تا بدانید این نوع وب سایت‌ها چقدر فراگیر و محبوب‌اند.

تفاوت وب سایت داینامیک و استاتیک

تفاوت وب سایت استاتیک و داینامیک بعد از لاگین در پنل کاربری

وب سایت استاتیک چیست؟

یک وب سایت استاتیک از سرور به صفحه‌ی وب دقیقا به همان شکلی تحویل داده می‌شود که در آن ذخیره شده است. صفحه به شرطی تغییر خواهد کرد که فایل اصلی وب سایت (در سطح کد) تغییر کند. اصولا کسانی می‌توانند در ظاهر وب سایت های استاتیک تغییر ایجاد کنند که به زبان‌های کدنویسیِ HTML، CSS مسلط باشند. اما چرا این وب سایت‌ها هنوز پرطرفدار و پر استفاده‌اند؟ برخی از افراد هستند که به وب سایت‌های شخصی که شامل رزومه، پورتوفیلو و … می‌شوند نیاز دارند. این نوع از وب سایت‌ها به کمترین به روز رسانی و تغییر نیاز دارند. ارگان ها، سازمان‌ها یا نهاد های دولتی که نیاز به ساخت یک وب سایت آموزشی یا اطلاع رسانی بدون تغییر دارند، مشتریان وب سایت‌های ایستا هستند. بسیاری از این وب سایت‌ها صرفا شامل یک صفحه لندینگ و یک صفحه‌ی توضیحات (مثل ارتباط با ما، درباره ما، خدمات ما) است.

طراحی وبسایت فروشگاهی

وب سایت داینامیک حرفه ای

اساسی ترین تفاوت وبسایت داینامیک با وبسایت استاتیک در چیست؟

تفاوت سایت داینامیک با سایت استاتیک فقط به ظاهر و شیوه‌ی نمایش اطلاعات در آنها خلاصه نمی‌شود. ساختار یک وب سایت استاتیک با یک وب سایت داینامیک از نظر کدنویسی هم متفاوت است. برای ساخت یک وب سایت داینامیک، به زمان بیشتری نیاز است. این در حالی است که کدنویسی و عناصر طراحی در وب سایت های استاتیک، ساده هستند.

تفاوت سایت داینامیک با سایت استاتیک از نظر اطلاعات و عملکرد هم قابل بررسی است. وب سایت های پویا اصولا طراحی و ساختار کد نویسی پیچیده تری دارند. به همین خاطر می‌توان در بسیاری از زمینه‌ها از آنها استفاده کرد. اما وب سایت های ایستا کاربرد محدودی دارند. تنها راه برقراری تعامل با این وب سایت‌ها پُر کردن یک فرم ساده (مثلا فرم تماس) یا کلیک روی لینک هاست. اما وب سایت های پویا، در حالی که از اساس با کد های html و css (مربوط به وب سایت های ایستا) ساخته می‌شوند و سپس توسعه می‌یابند، به کد نویسی سمت سرور هم نیاز دارند. کد نویسی سمت سرور برای کنترل رویداد‌ها و اقداماتی که در وب سایت انجام می‌شود انجام می‌گیرد. این در حالی است که وب سایت‌های استاتیک فقط متن، تصویر و لینک دارند. برای همین به اندازه وب سایت های پویا فنی نیستند.طراحی سایت شرکتیوب سایت داینامیک

تفاوت سایت داینامیک با سایت استاتیک

بررسی چند نمونه سایت داینامیک موفق

برای اینکه از میزان محبوبیت و فراگیر بودن وب سایت های داینامیک باخبر شوید، در اینجا به بررسی چند نمونه سایت داینامیک می‌پردازیم. با توجه به تفاوت طراحی وب سایت داینامیک و استاتیک، کاملا طبیعی است که وب سایت‌های داینامیک تعدد و محبوبیت بیشتری داشته باشند.

  • Wayfair: این وب سایت به شما کمک می‌کند محصولات را طبق خرید‌های سابق و و آنچه که قبلا جستجو کرده‌اید، مشاهده کنید.
  • Twitter: توییتر نامی آشناست. این وب سایت داینامیک، طبق کاربرانی که دنبال می‌کنید یا افرادی که توسط فالویینگ های شما لایک، ریتوییت و فالو می‌شوند، لحظه به لحظه آپدیت شده و توییت‌های جدید را در دسترس‌تان قرار می‌دهد.
  • Netflix: وب‌سایت آشنایی دیگر که به شما اجازه می‌دهد طبق فیلم‌ها و سریال های محبوبی که مشاهده کرده‌اید، پیشنهادات جدید برای تماشا دریافت کنید. این وب سایت پویا، یکی از بزرگترین غول‌های استریم آنلاین برای تماشای فیلم و سریال است.
  • HubSpot: هر صفحه در این وب سایت ترکیبی از داد‌های مشتری و کسب و کار است. اطلاعات در این وب سایت پویا طوری سازماندهی شده که به شما کمک کند عملکرد بهتری داشته باشید.
  • The New York Times: یکی از بزرگترین وب سایت‌های خبری پویاست. مقالات و اخبار در این وب سایت طبق علایق و تاریخچه‌ی جستجوی شما برایتان نمایش داده می‌شوند.

وب سایت داینامیک و استاتیک

وب سایت پویای نیویورک تایمز

طراحی وب سایت داینامیک و استاتیک به صورت جداگانه یا ادغام شده با یکدیگر

پیچیدگی وب سایت‌ها روز به روز بیشتر می‌شود. مشتریان بسیاری وجود دارند که همواره از ما می‌خواهند وب سایتی با عملکرد سریعتر، بارگذاری راحت‌تر و ظاهر جذاب‌تر برای آنها بسازیم. طبق داده‌ها و تجربه‌ی کاربران گاهی پیشنهاد ما به مشتری تولید وب سایت های داینامیک و گاهی هم ادغام وب سایت استاتیک با وب سایت داینامیک است. یعنی استفاده‌ی موثر از صفحات پویا و ایستا درست در موقعیت مناسب ِ خود.

شما می‌توانید برای ساخت وب سایت خود از صفر به ما اعتماد کنید. سپس اطلاعات، انتظارات و شرایط خود را برای ما شرح دهید تا بهترین پیشنهاد ممکن را برای ساخت وب سایت به شما پیشنهاد دهیم. پس از آن روال ساخت و کد نویسی وب سایت از صفر، آغاز خواهد شد. ما در ابتدا جلسات بررسی و نیاز سنجی را در کنار شما برگزار خواهیم کرد. پس از آن برای شروع کدنویسی اقدام خواهیم نمود. ما تا انتهای ساخت وب سایت و حتی پس از مرحله تست در کنار شما هستیم تا بهترین تجربه را برایتان به ارمغان آوریم.